بنـــاری شـاهـو

بنـــاری شـاهـو

خوش آمدید
بنـــاری شـاهـو

بنـــاری شـاهـو

خوش آمدید

شهر جوانرود

موقعیت جغرافیایی:

شهرستان جوانرود در شمال غربی استان کرمانشاه بین  34 درجه و32 دقیقه تا 35درجه و2 دقیقه عرض شمالی و 45 درجه و46 دقیقه تا 46 درجه و 52  دقیقه طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ قرار دارد.

پیشینه‌ی تاریخی :

شهرستان جوانرود در حد فاصل میان فلات ایران و جلگه‌ی بین‌النهرین قرار گرفته است و عیناً پل ارتباطی تمدن‌های ایرانی و تمدن‌های باستانی بین‌النهرین بوده است. پس از ورود آریایی‌ها حدود سه هزار سال پیش غرب استان کرمانشاه مورد توجه خاص دامداران ماد قرار گرفت و در 2700 سال پیش با غلبه بر حکومت آشور و فتح نینوا به غارت حکومت‌های بین‌النهرین برای مدتی ادامه دادند و دوره‌های بعد نیز به علت آب و هوای خوش و شرایط ویژه‌ی طبیعی همواره مورد توجه ایلات و طوایف کرد بوده است و به عنوان یکی از بخش‌های تابعه‌ی سنندج تحت حاکمیت حکمرانان کردستان بوده است. 

 

ادامه مطلب ...

اورامانات بهشت گردشگران طبیعت (اکوتوریسم) استان کرمانشاه

گردشگری و گذران اوقات فراغت به شیوه‌ی جدید ، پدیده‌ای پیامدی و همزمان جزء جدایی‌ناپذیر جامعه‌ی صنعتی وحلقه‌ی مهم درباز تولیدآن است .این پیچیدگی و تراکم موجوددرزندگی های شهری ساکنان محیط شهری را بیش از پیش متوجه استفاده بیشتر از پتانسیل های بکر و دست نخورده‌ی طبیعت نموده است. عوامل مختلفی در جذب گردشگری طبیعی مؤثر می‌باشد.ازجمله درجه آسایش. درجه آسایش تحت تاثیر عوامل محیطی و فیزیولوژیکی قرار دارد. عوامل محیطی عبارتند از دمای هوا، رطوبت نسبی، سرعت جریان هوا و میانگین دمای تابشی...، و عوامل فیزیولوژیکی شامل نرخ متابولیک و...، می باشند. این امر در کشور هایی که با تنوع اقلیمی برخوردار هستند بیشتر خود نمایی می کند. به عنوان نمونه ویکتور تی عوامل موثر بر گردشگری در کشور زامبیا را ناشی از تناوب فصول و تنوع اقلیمی بیان نموده است. آب و هوا تا حدود زیادی مکانهای توریستی را تعیین کرده و بر  ویژگی های محیطی، تیپ مساکن و نوع وسایل آنها تاثیر می گذارد.کشور ایران و به تبع آن استان کرمانشاه از مکان‌های طیبعی گردشگر پذیر زیادی برخوردار مباشد ، که اورامانات همیشه مانند نگین سرسبز استان کرمانشاه در میان دیگر شهرستان های استان خود نمایی کرده است .آسایش اقلیمی مناسب در فصول بهار و تابستان، وجود تیپ های مختلف طبیعی (سراب، چشمه، چشمه‌های شفابخش، پوشش گیاهی منحصر به فرد ، برف ،غار، ). توریسم تجاری (بازارچه جوانرود)توریسم انسانی ( شهر پاوه ، گوردخمه روانسر ، آتشگاه درپاوه ، خانه‌فرهاد ثانی در بانه‌وری) وفرهنگ مردم ، صنایع دستی و.......... از عوامل بارزی هستند که گردشگران وارده به استان را ترغیب میکند که از هدیه ارزشمند خداوند باری تعالی به این منطقه بهره بیشتری بگیرند .

 

ادامه مطلب ...

حکمروایی خوب شهری

عدم مشارکت مردمی از مسائل عمده‌ای است که کشور ما از آن رنج می‌برد. به این معنا که در فرایند برنامه‌ریزی ، تصمیم‌گیری و اجرای یک طرح ، مردم یا اصلاً  نقشی ندارند و یا نقش کمرنگی دارند و این مسئله ریشه‌های تاریخی دارد. نبود حکومت‌هایی که از مشروعیت مردمی برخوردار بوده‌اند، می‌تواند بارزترین مصداق آن باشد مثل حکومتهای پاتریمونیالیستی و استبدادی در تاریخ گذشته‌ی کشور . شناخت نیازها و خواسته‌های مردم می‌تواند داده‌های مفیدی برای ترسیم ویژگی‌های اصلی جامعه‌ی شهری ، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی واقع‌بینانه و نقد ساختاهارها و روشهای موجود فراهم آورد. به هر حال پس از مطرح شدن الگوی حکمروایی خوب یا نظام اداره خوب، در جهان که اکثرکشورهای در حال توسعه، امروزه از این الگو استفاده می‌کنند و کشورهای در حال توسعه فاقد ابزارهای اجرایی آن هستند ، لازم است بازنگری کلی درشیوها‌ی حکومتی و مدیریتی این کشورها صورت گیرد زیرا پس از مشاهده مشکلات بسیار ناشی از شیوه‌ی مدیریتی متمرکز ، می‌توان به این نتیجه رسید که برای دسترسی به توسعه‌ی منطقه‌ای و ناحیه‌ای باید خود مردم را درگیر کرد به طور معمول در حوزه‌ی برنامه‌ ریزی و طراحی شهری، خواست‌های مردم غایب است و برنامه ریزان و طراحان در بسیاری مواقع بدون در نظر گرفتن نقطه نظرات مردم برای آنها تصمیم گیری می‌کنند. این منحصر به ایران نبوده و دغدغه‌ی بسیاری ازجوامع بشری است.

 

ادامه مطلب ...